SAMSUN / HAVZA - Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçemiz

İlçede 20.11.1968 tarihinde açılan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 1982 yılına kadar Hükümet binasında ve kiralık binalarda faaliyetini sürdürmüştür.

Belediye tarafından 25 Mayıs Mahallesi Kılavuz Tepe semtinde 9355 m2'lik arsanın tahsisi neticesinde bina inşaatına başlanmış olup, Bakanlıkça 1982 yılında "Orta Tip Halk Eğitimi Merkezi" binası inşaatı tamamlanarak hizmete sunulmuştur.

Binanın yapılması ile birlikte ilçedeki Halk Eğitimi hizmetlerinde gitgide yükselen bir grafikle artış göstermeye başlamıştır.

Faaliyetlerin daha da gelişmesi ve yaygınlaşmasına ise binanın şehrin dışında oluşu engel olmaktadır. Buna rağmen her yıl en az 500 kursiyer merkezden yaralanmaktadır.

BİNA, ARAÇ, GEREÇ DURUMU :

ÖZELLİĞİ : Orta Tip Halk Eğitimi Binası

MÜLKİYETİ : Maliye Hazinesi adına H.E.M. Müd.

BİNANIN İŞGAL SAHASI : 578.58 m2

BAHÇE VE TÜM SAHA : 9355 m2

KAT SAYISI : Zemin Üzerine 2 Kat

TOPLANTI SALONU : 150 kişilik

DERSHANE SAYISI : 6

BÜRO KISMI : 4 oda

ISINMA ŞEKLİ : Doğalgaz

MERKEZİN MEVCUT BÖLÜLERİ : Müdür odası, Müdür Yrd. odası,Öğretmenler odası, Memur odası, Kütüphane, 8 derslik, Çok amaçlı salon, Arşiv  odası, Hizmetliler odası,   Depo,  Garaj, 6 Kabin WC, Kalorifer Dairesi.

Müdürlüğümüz mevcut araç gereçleri Bakanlığımız ve Okul Aile Birliği tarafından karşılanmaktadır. Müdürlüğümüz hizmetlerinin daha verimli yürütülebilmesi için  Renault TSW Toros (1999 model ) marka bir adet hizmet aracı Okul Aile Birliği imkanları ile alınmıştır.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 07.11.2023 13:25 - Görüntülenme: 895